EXTREMEZONE FORUM
WWW.EXTREMEZONE.3XFORUM.RO - WWW.TORENTZ.3XFORUM.RO- WWW.PETARDEARTIFICII.CABANOVA.COM http://www.facebook.com/petardeartificiidevanzare
Lista Forumurilor Pe Tematici
EXTREMEZONE FORUM | Reguli | Inregistrare | Login

POZE EXTREMEZONE FORUM

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
lovely_pink Profile
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 48 ani
EXTREMEZONE FORUM / TRASH / Jocurile Olimpice Sportive de vară Olimpiada de la Beijing 2008  
Autor
Mesaj Pagini: 1
SIGISMUNT
☻ADM!N☻

Din: WTF & SoB
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 5916
Olimpic Beijing 2008 A XXIX-a ediţie a Jocurilor Olimpice se va desfăşura la Beijing, China în perioada 8 august - 24 august 2008 iar ceremonia de deschidere va avea loc la ora 8 p.m. În cultura chineză, numărul 8 este asociat cu prosperitate. Beijing 2008: Inca patru orase pentru 2008
Comitetul organizator pentru a XXIX-a Olimpiada – Beijing 2008 (BOCOG) a anuntat semnarea intelegerilor de parteneriat cu patru orase de langa Beijing care vor gazdui preliminariile fotbalistice in timpul Jocurilor din 2008. Cele patru orase in disputa sunt: Tianjin, Shanghai, Shenyang si Qinhuangdao.

Sisteme eficiente
In timpul ceremoniei de semnare, la care au asistat Vice-Primarii celor patru orase, Presedintele BOCOG, Liu Qi a cerut ca BOCOG-ul, autoritatile municipale si ofiterii organizatori din aceste orase co-organizatoare, sa amplaseze un sistem eficient de comanda pentru a comunica mai bine in timpul desfasurarii pregatirilor.

Pregatirile efectuate la timp
Construirea terenelor in aceste patru orase se desfasoara dupa programul stabilit cu inceperea construirii stadionului din Tianjin mai devreme anul acesta si lucrarile la stadionul din Qinhuangdao a fost terminate pe 30 Iulie anul trecut. Terenele din Shanghai si Shenyang exista deja dar vor fi renovate pentru Jocurile Olimpice.

Dezvoltarea in ansamblu
Presedintele BOCOG, Liu Qi a comentat parteneriatul cu aceste patru orase, “ Speram ca massmedia din strainatate si vizitatorii sa vada mai bine dezvoltarea in ansamblu a Chinei, cu aceste patru orase care vor gazdui cateva din competitiile Olimpice.”

BEIJING 2008
Jocurile celei de-a XXIX-a Olimpiada – BEIJING 2008 o sa aiba loc din 8 August 2008 pana in 24 August 2008. Jocurile din Beijing o sa gazduiasca cele 28 jocuri de vara aflate in programul Olimpic. Aproximativ 10,500 de atleti sunt asteptati sa participe la Jocuri si in jur de 20,000 de posturi de massmedia sa prezinte Jocurile lumii intregi.
   

    Alte titluri

    2008/07/16 - Programul
Programul sportivilor romani la Jocurile Olimpice - Beijing 2008
    2008/07/08 - Ambasadorul Chinei a urat succes delegatiei Romaniei la JO
Joi, 3 iulie a.c., ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Republicii Populare Chineze in Romania, Liu Zengwen a dat o receptie in cinstea delegatiei olimpice a Romaniei care va face deplasarea la Jocurile Olimpice de la Beijing, receptie la care a invitat reprezentanti ai Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), ai Agentiei Nationale pentru Sport, in frunte cu presedintele Octavian Bellu, ai Academiei Nationale de Educatie Fizica si Sport dar si consilierul prezidential Mariana Bitang.
    2008/07/02 - Gabriela Szabo premiata de COSR si Laura Badea de CIO
Vineri, 27 iunie a.c., Octavian Morariu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR) a oferit Colanul COSR campioanei olimpice la 5000 m
    2008/07/02 - Campion olimpic urcat la ceruri
Singurul campion olimpic din boxul romanesc, Nicolae Linca s-a stins din viata vineri, 27 iunie a.c., la varsta de 79 de ani.
    2008/06/30 - Componenta Echipei Olimpice a Romaniei
In sedinta Comitetului Executiv al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman din data de 27 iunie a.c., a fost aprobata componenta Echipei Olimpice a Romaniei pentru Jocurile Olimpice Beijing 2008:
    2008/06/20 - Campanie anti-ambush
Eforturile sponsorilor oficiali olimpici sunt vitale pentru organizarea şi buna desfăşurare a Jocurilor Olimpice (8-24 august a.c.). Aceasta înseamnă că ei sprijină fiecare echipă olimpică naţională, dar şi Jocurile Olimpice, iar implicarea lor în mişcarea olimpică este esenţială.
    2008/06/18 - Colanul COSR la gatul Elisabetei Lipa
Octavian Morariu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR) i-a inmanat Colanul COSR fostei canotoare Elisabeta Lipa, prezenta la 6 editii ale Jocurilor Olimpice, detinatoare a 5 titluri olimpice si declarata canotoarea secolului XX.
    2008/06/17 - Sportivi in postura de manechine
Complexul Olimpic "Sydney 2000" de la Izvorani a gazduit luni, 16 iunie a.c., evenimentul de prezentare a tinutei oficiale si a echipamentului sportiv ale delegatiei Romaniei care va face deplasarea la Jocurile Olimpice de la Beijing.
    2008/06/13 - Know-how austriac pentru Jocuri Olimpice in Romania
Departamentul de afaceri economice externe al Austriei a organizat impreuna cu Comitetul Olimpic si Sportiv Roman si Secretariatul de Stat pentru Turism din cadrul Ministerului Roman pentru IMM’uri, Comert, Turism si Profesii Liberale, o delegatie de afaceri formata din experti in turismul de iarna. Scopul acestei misiuni a fost dezvoltarea Vaii Prahovei in perspectiva organizarii editiei de iarna a Festivalului Olimpic al Tineretului European 2013, si a sustinerii candidaturii Romaniei pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Iarna 2018.
    2008/06/11 - Nicu Vlad, membru al Federatiei Europene de Haltere
Nicu Vlad, vicepresedintele COSR si presedinte al Federatiei Romane de Haltere, a fost reales ca membru in Biroului Executiv al Federatiei Europene de Haltere, cu ocazia Congresului Federatiei Europene
    2008/05/30 - Izvorani – locul de intalnire al presedintilor
Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) a inaugurat miercuri, 28 mai a.c., noile facilitati din cadrul Complexului Olimpic “Sydney 2000” de la Izvorani.
    2008/05/26 - COSR inaugureaza noi facilitati sportive la Izvorani
Miercuri, 28 mai a.c., la orele 10.30, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) va inaugura noile facilitati sportive din cadrul Complexului Olimpic « Sydney 2000 » de la Izvorani.
    2008/04/18 - Octavian Morariu : « Nu noi decidem daca Dragulescu merge la Beijing »
Joi, 17 aprilie a.c., la Complexul Olimpic “Sydney 2000” de la Izvorani. a avut loc Adunarea Generala Ordinara a Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR). Sedinta a fost condusa de presedintele COSR, Octavian Morariu si secretarul general Ioan Dobrescu care i-au avut alaturi pe presedintele Agentiei Nationale pentru Sport, Octavian Bellu si consilierul presidential Mariana Bitang
    2008/02/26 - Campania BEST OF US
Campania BEST OF US reprezinta o interpetare artistica si o afirmare a valorilor olimpice: Excelenta, Prietenia, Respectul.
    2008/02/26 - Premiere record pentru un titlu olimpic la Beijing
Este pentru prima data in istoria sportului olimpic romanesc cand premierea unui titlul olimpic atinge suma record de 100.000 euro.
    2008/02/25 - Niro - partener al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman
Miercuri, 20 februarie 2008, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman a semnat un contract de parteneriat cu firma Niro Investment Group, care consta in sustinerea pregatirii si participarii Echipei Olimpice a Romaniei la Jocurile Olimpice de vara de la Beijing (8-24 august a.c.).
    2008/01/25 - Camelia Potec, potential membru al comisiei sportivilor CIO
Comitetul Olimpic si Sportiv Roman a propus-o pe inotatoarea Camelia Potec, campioana olimpica la Atena, ca reprezentanta a Romaniei in comisia sportivilor a Comitetului International Olimpic (CIO), pentru perioada 2008-2012
    2008/01/25 - Romania va gazdui in premiera Festivalul Olimpic al Tineretului European din 2013
Romania este candidatul principal pentru a gazdui editia de iarna din 2013 a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), competitie europeana multisport pentru juniori, care se va desfasura in Brasov si pe Valea superioara a Prahovei, respectiv in statiunile Sinaia, Busteni, Azuga, Predeal si Rasnov.
    2008/01/09 - Ambasadorul Austriei sprijina sporturile de iarna din Romania
La cererea ambasadei Austriei la Bucuresti, astazi, 9 ianuarie a.c., la sediul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR) a avut loc o intalnire intre Octavian Morariu, presedintele COSR si o delegatie condusa de Excelenta Sa, Dr.Martin Eichtinger, ambasadorul Austriei.
    2007/12/04 - A incetat din viata Haralambie Alexa
Marti, 4 decembrie a.c., a incetat din viata Haralambie Alexa, fostul presedinte al Comitetului Olimpic Roman (in perioada 1984-1987) si al Consiliului National de Educatie Fizica si Sport (CNEFS).
    2007/11/29 - Primul cancioc la fundatia Casei Olimpice
Miercuri, 28 noiembrie a.c., Octavian Morariu, presedintele COSR a oficializat demararea lucrarilor la Casa Olimpica, sediu care va fi destinat Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Muzeul Sportului si Federatiei Romane de Rugby.
    2007/10/29 - SURPRINDERE IN MISCAREA OLIMPICA
Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) a aflat cu surprindere despre gestul incalificabil al celor 3 componenti ai lotului national de box, Ronald Gavril, Bogdan Dinu si Iulian Stan, care, aflati la Campionatele Mondiale de la Chicago, au fost retinuti de fortele de securitate ai unui magazin din centrul orasului, pentru tentativa de furt.
    2007/10/03 - Hover pentru campionii olimpici de la Beijing
Comitetul Olimpic si Sportiv Roman a semnat marti, 2 octombrie a.c., un contract de parteneriat cu Alexandrion Grup Romania. Contractul prevede acordarea, pentru forul olimpic, a 4 masini de teren, marca Hover Mitsubishi, precum si asigurarea unei masini de teren, aceeasi marca, pentru fiecare titlu olimpic obtinut de sportivii romani la Jocurile Olimpice de la Beijing. Pentru echipele sau echipajele care vor castiga medalia de aur in China, contractul prevede cate o masina, marca Perry, pentru fiecare membru.
    2007/09/22 - S-a inaugurat Sala Polivalenta de la Izvorani
Astazi, 29 septembrie a.c., s-a inaugurat Sala Polivalenta din cadrul Complexului Olimpic “Sydney 2000” de la Izvorani. La eveniment au fost prezenti presedinti si secretari generali ai comitetelor olimpice nationale din Europa Centrala si de S-E, aflati la Bucuresti pentru o sedinta de lucru, reprezentanti ai Guvernului Romaniei, presedintele Agentiei Nationale pentru Sport, Octavian Belu, presedinti ai federatiilor sportive nationale, dar si personalitati ale vietii sportive romanesti.
    2007/09/07 - Primii pasi pentru FOTE 2013
Octavian Morariu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR) s-a intalnit ieri, 6 septembrie a.c., in cadrul Complexului Olimpic “Sydney 2000” de la Izvorani cu toti primarii de pe Valea Prahovei
    2007/09/07 - Pana acum s-au calificat 63 de sportivi la JO 2008
In sedinta Comitetului Executiv al COSR, desfasurata ieri, 6 septembrie, la Izvorani, s-a prezentat raportul asupra ultimelor rezultate ale sportivilor din loturile olimpice cu privire la calificarile pentru Jocurile Olimpice de vara de la Beijing, de anul viitor.
    2007/09/06 - Competitia Nautica Pescareasca Ivan Patzaichin
Cu sprijinul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman. Ivan Patzaichin s-a implicat, in perioada 23-27 august a.c. in organizarea unei competitii traditionale pentru oamenii Deltei, care-i poarta numele si care se afla la cea de-a cincea editie.
    2007/09/03 - START IN NOUL STAGIU DE EDUCATIE OLIMPICA SI SPORTIVA
Comitetul Olimpic si Sportiv Roman organizeaza in perioada 3-7 septembrie, la Centrul Olimpic “ Sydney 2000”, de la Izvorani, un stagiu de educatie olimpica si sportiva care se adreseaza tinerilor din liceele sportive si membrilor cercurilor olimpice din 25 de judete.
    2007/08/03 - COSR A DEPUS CANDIDATURA ROMANIEI PENTRU FOTE 2013
In cadrul proiectului pentru revigorarea sporturilor de iarna in Romania, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman a depus candidatura Romaniei pentru organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European, editia de iarna 2013. Candidatura a fost inregistrată la Asociatia Comitetelor Olimpice Europene, structura continentala olimpica prin intermediul careia Comitetul International Olimpic patroneaza aceasta competitie multidisciplinara.
    2007/07/30 - 8 MEDALII SI LOCUL 8 PENTRU ROMANIA LA FOTE
Jumatate din totalul medaliilor cucerite de sportivii nostri la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), desfasurat la Belgrad, in perioada 21-28 iulie a.c. au fost castigate de gimnasta Cerasela Patrascu. Cu aur la sarituri, argint la individual compus, bronz la barna si cu echipa (din care au mai facut parte Andreea Acatrinei si Gabriela Dragoi), Cerasela s-a dovedit a fi cea mai titrata sportiva din delegatia Romaniei. Tot la gimnastica, Andreea Acatrinei si-a adjudecat si bronzul la individual compus.
    2007/07/27 - GIMNASTE DE ARGINT SI BRONZ LA FOTE
Componentele echipei feminine de gimnastica a Romaniei au reusit sa castige inca doua medalii in concursul de invidual compus din cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European care se desfasoara in aceste zile la Belgrad.
    2007/07/26 - PRIMELE MEDALII DE AUR LA FOTE
Atletii romani aflati in aceste zile la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Belgrad au castigat ieri, 25 iulie a.c., doua medalii de aur prin Cornel Bananau (110 mg) si Cristina Sandu (triplusalt).
    2007/07/25 - FESTIVALULUI OLIMPIC AL TINERETULUI EUROPEAN BELGRAD, 21-28 IULIE 2007
In perioada 21-28 iulie a.c., la Belgrad se va desfasura cea de-a IX-a editie de vara a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), competitie multisport destinata tinerilor cu varste cuprinse intre 13-18 ani la care participa toate cele 49 de tari europene. Competitia este organizata sub patronajul Comitetului International Olimpic (CIO).
    2007/06/26 - SCHIMB DE EXPERIENTA ROMANO-AMERICAN
Saptamana trecuta, o delegatie a Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), condusa de presedintele Octavian Morariu, a facut o vizita la sediul Comitetului Olimpic din SUA (USOC) din Irvine, California si la baza sportiva olimpica Chula Vista.
    2007/06/21 - SECUIANA SI CAREMIL VOR O ECHIPA OLIMPICA IN TRENDUL ANULUI 2008
Cu 14 luni inaintea Jocurilor Olimpice de la Beijing, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) a reusit sa atraga in Echipa Olimpica inca doi parteneri, SC SECUIANA SA si SC CAREMIL SRL, parteneri care se vor ocupa de vestimentatia sportivilor nostri la JO din China.
    2007/06/21 - COSR PREMIAZA CU 100.000 RON HANDBALISTELE LOTULUI NATIONAL
In urma rezultatelor obtinute in campania de calificare pentru Campionatele Mondiale de handbal, care se vor desfasura in luna decembrie in Franta, Octavian Morariu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), la cererea Federatiei
    2007/05/31 - A INCETAT DIN VIATA ATLETUL VICTOR FIREA
Fostul atlet Victor Firea a incetat din viata vineri seara, la varsta de 84 de ani. De-a lungul vietii Victor Firea a castigat 18 titluri de campion national, fiind primul atlet roman care a
    2007/05/25 - MARIA OLARU DA STARTUL LA TIMISOARA
Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) impreuna cu sponsorul sau principal Romtelecom vor organiza o serie de crosuri olimpice care au devenit deja traditie in calendarul miscarii olimpice din Romania. An de an, in diferite orase din tara, iubitorii de sport isi dau intalnire la startul crosurilor desfasurate sub egida “Ziua Olimpica”.
    2007/05/18 - “Parfum de glorie” cu Octavian Morariu
Octavian Morariu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman va fi maine, 19 mai a.c., protagonistul emisiunii « Parfum de glorie » realizata de Dumitru Graur (orele 16.15, pe TVR 1).
    2007/05/16 - ASICS Italia, noul partener al COSR
Octavian Morariu si Franco Arese au semnat vineri, 11 mai a.c., un contract de parteneriat intre Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) si ASICS Italia, prin care se va asigura echipamentul sportiv al delegatiei olimpice care va reprezenta Romania la J.O. de la Beijing, din 2008.
    2007/05/09 - ASICS Italia imbraca Echipa Olimpica a Romaniei
Dupa o colaborare indelungata cu firma Adidas, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) s-a vazut in situatia de a schimba partenerul care asigura echipamentul sportiv al delegatiei olimpice, ca urmare a noii strategii de marketing a firmei in cauza.
    2007/04/24 - Simpozion Comemorativ Lia Manoliu
Comitetul Olimpic si Sportiv Roman impreuna cu Academia Olimpica Romana vor organiza miercuri, 25 aprilie a.c., de la orele 11.00, la sediul Academiei Nationale de Educatie Fizica si Sport, simpozionul omagial in memoria campioanei olimpice Lia Manoliu, marea doamna a atletismului romanesc.
    2007/04/05 - Adunare Generala a COSR la Izvorani
La Centrul Olimpic “Sydney 2000” de la Izvorani va avea loc vineri, 13 aprilie a.c., de la orele 11.00, Adunarea Generala ordinara a Comitetului Olimpic si Sportiv Roman.
    2007/04/03 - COSR A SEMNAT CONTRACTUL CU HOFIGAL
Luni, 2 aprilie a.c., la Complexul Olimpic « Sydney 2000 » de la Izvorani s-a semnat contractul de parteneriat intre Comitetul Olimpic si Sportiv Roman si societatea comerciala Hofigal, prin care se vor asigura suplimentele nutritive necesare pregatirii juniorilor din centrele olimpice.
    2007/03/29 - HOFIGAL PARTENER OFICIAL AL COSR
Alaturi de Romtelecom, Alexandrion Grup, Ringier Romania, Radiodifuziunea Romana, Lenovo si Adecco, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman aseaza compania Hofigal in randul sponsorilor si partenerilor Miscarii Olimpice din Romania.
    2007/03/23 - PREMIERUL TARICEANU A FACUT POLITICA SPORTULUI LA IZVORANI
In ciuda vremii neprielnice, Calin Popescu Tariceanu, primul ministru al Romaniei si-a onorat promisiunea si a vizitat vineri, 23 aprilie a.c., Complexul Olimpic « Sydney 2000 » de la Izvorani, impreuna cu Octavian Morariu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman si Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR.
    2007/03/20 - EXPERTI CIO IN ROMANIA
La invitatia d-lui Octavian Morariu, presedintele COSR, au sosit astazi in tara Luciano Barra si Giorgio Viterbo, expertii desemnati de Comitetul Olimpic International (CIO) pentru un audit al sporturilor de iarna din Romania, audit care se inscrie in programul de revigorare a acestor discipline sportive.
    2007/03/01 - Romania la Festivalul Olimpic al Tineretului European
In perioada 18-23 februarie 2007, s-a desfasurat la Jaca cea de a VIII-a editie de iarna a Festivalului Olimpic al Tineretului European, competitie destinata tinerilor cu varste cuprinse intre 13-18 ani.
    2007/02/27 - Acreditari la J.O 2008
Deoarece exista un numar mai mare de cereri, decat locurile disponibile pentru acreditarea jurnalistilor romani, din presa scrisa, la Jocurile Olimpice de la Beijing, 2008, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman a hotarat ca selectia acestora sa fie realizata de catre Asociatia Presei Sportive din Romania.
    2007/02/13 - UN CONDEI NUMIT FAIR-PLAY
Concurs de literatura si jurnalism sportiv
    2007/02/13 - Ordinul „Meritul Sportiv” pentru Jacques Rogge
Astazi, 13 februarie 2007, la sediul Comitetului International Olimpic (CIO) de la Lausanne, Octavian Morariu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), a avut o intalnire cu dr. Jacques Rogge, presedintele forului international olimpic, pe tema proiectului demarat recent in vederea revigorarii sporturilor de iarna in Romania.
    2007/02/05 - ACREDITARI MASS-MEDIA PENTRU JO DE LA BEIJING
Comitetul Olimpic International (CIO), prin comitetele olimpice nationale, a demarat procedura de atribuire a acreditarilor pentru mass-media, in vederea participarii la Jocurile Olimpice de vara, care se vor desfasura in perioada 8-24 august 2008, la Beijing.
    2007/01/22 - Comitetul Olimpic si Sportiv Roman este alaturi de familia Mariei Cioncan
omitetul Olimpic si Sportiv Roman isi exprima regretul pentru disparitia Mariei Cioncan, atleta din elita sportului romanesc care s-a stins din viata, in urma unui accident pe 21 ianuarie a.c.
    2006/12/06 - JOCURILE OLIMPICE IN IMAGINATIA COPIILOR - Editia a- XIV-a
Joi, 23 noiembrie , la orele 11,00 a avut loc la Palatul National al Copiilor din Bucuresti, vernisajul expozitiei internationale de arta plastica „Jocurile Olimpice in imaginatia copiilor”.
    2006/11/24 - COSR mandatat sa sustina modificarea HG 484/2003
Octavian Morariu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman s-a intalnit joi, 23 noiembrie 2006, la complexul olimpic „Sydney 2000” de la Izvorani, cu presedintii federatiilor sportive nationale pe discipline olimpice de vara, pentru a analiza situatia pregatirii sportivilor din loturile olimpice, in vederea participarii la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008.
    2006/11/02 - COSR trage un semnal de alarma !
In urma analizei rezultatelor obtinute in acest an, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman isi exprima preocuparea şi ingrijorarea pentru situatia actuala a sportului romanesc de performanta, in perspectiva Jocurilor Olimpice de la Beijing 2008.
    2006/11/01 - SEMINARUL “PRESA SI SPORTUL, MEREU IMPREUNA!”
COMITETUL OLIMPIC SI SPORTIV ROMAN organizeaza simpozionul cu tema: “PRESA SI SPORTUL, MEREU IMPREUNA!” si Gala premiilor concursului “UN CONDEI NUMIT FAIR–PLAY“ la data de 03.11.2006, in sala de conferinte a Federatiei Romane de Atletism (Str. Primo Nebiolo, nr.2) incepand cu orele 11,00.
    2006/10/27 - INTERVIU OCTAVIAN MORARIU
INTERVIU OCTAVIAN MORARIU, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, acordat cotidianului „ProSport” din 27 octombrie 2006
    2006/08/29 - Olimpismul, ca experienta de viata
Laura Badea, director al departamentului de Educatie Olimpica, Sport Scolar si Universitar din cadrul COSR, impreuna cu nume celebre ale sportului romanesc, Marius Urzica, Gabriela Szabo, Viorica Susanu, Dimitrie Popescu, Mitica Pricop, Florin Popescu, Florica Vulpes si Valeria Racila van Groningen sustin un proiect finantat de Agentia Nationala pentru Tineret si realizat in colaborare cu COSR.
    2006/08/29 - Program - STAGIU DE EDUCATIE OLIMPICA SI SPORTIVA
21-26 august 2006
Complexul Olimpic “Sydney 2000” , Izvorani, com. Ciolpani
    2006/08/21 - Laura Badea, Marius Urzica, si Dimitrie Popescu profesori de olimpism!
Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, in colaborare cu Autoritatea Nationala pentru Tineret, organizeaza in perioada 21-26 august, la Complexul Olimpic” Sydney 2000” al doilea stagiu de educatie olimpica care se adreseaza elevilor din liceele si cluburile sportive din intreaga tara.
    2006/08/14 - Patrick Hickey este noul presedinte al forului olimpic european (EOC)
Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR, a participat la Adunarea Generala extraordinara a Comitetelor Olimpice Europene (EOC), care s-a desfasurat la Roma, pe 29 iulie a.c.
    2006/07/21 - De Ziua Promisiunilor
Astazi, 21 iulie 2006, s- a incheiat stagiul de pregatire al elevilor din liceele cu profil sportiv, din intreaga tara. « Ziua promisiunilor » inseamna pentru acesti tineri, care fac sport de performanta, un nou inceput ; ei vor deveni adevarati ambasadori ai olimpismului in scolile lor si in echipele unde activeaza.
    2006/07/20 - COMUNICAT DE PRESA
S-a reunit barca de 8+1 si s-a dat onorul la Amiral
    2006/07/14 - COMUNICAT DE PRESA
Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) in colaborare cu Autoritatea Nationala pentru Tineret (ANT) organizeaza un workshop cu tematica olimpica.
    2006/07/14 - Program - Curs de educatie olimpica si sportiva, toleranta si fair-play
17-22 iulie 2006 ; Complexul Olimpic “Sydney 2000” , Izvorani, com. Ciolpani
    2006/07/09 - EDUCATIE OLIMPICA
In Predeal, la cabana “ Fulg de nea” se desfasoara in perioada 6-9 iulie a.c. “Pentatlonul Olimpic Scolar pentru Mileniul III ”, concurs care reuneste la start elevi de gimnaziu din 30 de judete.
    2006/07/07 - COMUNICAT DE PRESA
Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a luat la cunoştinţă de blocarea sumei solicitate Guvernului României pentru continuarea, în ritm normal, a lucrărilor de la Complexul Olimpic Sydney 2000 – Izvorani.
    2006/07/05 - Octavian Morariu a primit vizita A.S.R. Printul Feisal Hussein al Iordaniei
Astazi, 30.06.2006, la Complexul Olimpic “ Sydney 2000” de la Izvorani, au avut loc convorbiri intre Octavian Morariu, presedintele C.O.S.R si A.S.R. Printul Feisal Hussein, presedinte al Comitetului Olimpic Iordanian pe tema dezvoltarii relatiilor dintre cele doua foruri olimpice.
    2006/06/22 - Scrisoare multumire - Mario Pescante
In numele EOC, va rog sa acceptati multumirile noastre sincere pentru ospitalitatea oferita noua, tuturor, cu ocazia celui de-al XXVII-lea Seminar al Secretarilor Generali si Sefilor de Misiune desfasurat la Bucuresti.
    2006/06/21 - Discurs Octavian Morariu
În primul rând doresc să vă adresez în limba română urarea sinceră de „Bun Venit” în numele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. Trebuie să vă mai mărturisesc faptul că, pentru noi, organizarea aici a acestui eveniment de nivel înalt şi ocazia de a fi din nou împreună cu Familia Olimpică Europeană este o imensă bucurie şi o onoare deosebită.
    2006/06/21 - Discurs Aleodor Marian Francu, seful Cancelariei primului ministru
Este deopotriva o placere si o onoare pentru mine sa ma adresez dumneavoastra in numele Guvernului Romaniei cu prilejul celui de-al 27-lea Seminar European al secretarilor Generali si Sefilor de Misiune.
    2006/06/20 - “Fuga” de la Palat
Toti amatorii de miscare in aer liber sunt asteptati sambata, 24 iunie a.c., la Iasi, pentru a participa la Crosul National “Ziua Olimpica”. In plan mondial, 23 iunie are o semnificatie aparte. Este “Ziua Internationala Olimpica”, ziua cand a luat fiinta Comitetul Olimpic International, in anul 1894, aniversare cu ocazia careia, an de an in tara noastra se organizeaza crosuri olimpice.
    2006/06/18 - COMUNICAT DE PRESA
Comitetul Olimpic si Sportiv Roman a fost gazda celei de-a 27-a editii a Seminarului secretarilor generali si a sefilor de misiune, care a avut loc in Bucuresti, la Hotelul Intercontinental, in perioada 16-17 iunie a.c., eveniment care s-a desfasurat sub patronajul Presedintiei Romaniei, cu sprijinul primului ministru, al Cancelariei si al Guvernului Romaniei, al Primariei Capitalei si al Agentiei Nationale pentru Sport.
    2006/06/17 - Mesajul d-lui Traian Basescu, presedintele Romaniei
Bine ati venit in Romania. Odata cu acest salut pe care-l adresez tuturor membrilor familiei olimpice europene, doresc sa-mi exprim in fata dumneavoastra gratitudinea pentru increderea pe care ati acordat-o Romaniei
    2006/05/28 - Tenismeni impuscati in Iraq
Intr-o scrisoare adresata Comitetului Olimpic International, Comitetelor Olimpice Europene, Comitetului Olimpic Iraqian si Federatiei Iraqiene de Tenis, Octavian Morariu, presedintele COSR se arata socat si indignat de maniera in care au fost ucisi cei doi tenismeni si antrenorul lor in Iraq.
    2006/05/28 - Seminarului secretarilor generali si a sefilor de misiune
Comitetul Olimpic si Sportiv Roman va fi gazda celei de-a 27-a editii a Seminarului secretarilor generali si a sefilor de misiune, care va avea loc in Bucuresti, la Hotelul Intercontinental, in perioada 16-17 iunie a.c.
    2006/05/09 - COSR alaturi de sportivi in drumul spre JO de la Beijing
Prezenti la Campionatele Europene de Gimnastica de la Volos, din Grecia, Octavian Morariu, presedintele COSR si Ioan Dobrescu, secretarul general au asistat la toate finalele unde au evoluat gimnastele noastre.
    2006/05/09 - “Cupa Dinamo” la Kaiac Canoe!
Sambata, 6 mai, Baza de Kaiac Canoe "Nicolae Navasart " de la Snagov, a fost gazda traditionalelor intreceri de kaiac- canoe, pentru Cupa Dinamo”.
    2006/05/02 - Concurs
Sport si fotografie

Comitetul Olimpic International si Comisia pentru cultura si educatie olimpica, prin intermediul CNO-urilor, organizeaza un concurs international de fotografie cu tematica sportiva, destinat exclusiv fotografilor neprofesionisti.
    2006/03/07 - Antrenori straini pentru sporturile de iarna
La conferinta de presa organizata la sediul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Octavian Morariu, presedintele COSR s-a aratat nemultumit de rezultatele obtinute de sportivii romani la Jocurile Olimpice de iarna de la Torino. “Nu pot sa fiu multumit cu participarea la Jocurile Olimpice de iarna Am facut sport si imi place sa cistig. Dar, ca sa fim realisti, acesta este nivelul actual al sporturilor de iarna in Romania.
    2006/03/01 - LA TORINO, OCTAVIAN MORARIU S-A INTALNIT CU ROGGE SI PESCANTE
Octavian Morariu, presedintele COSR, a avut o serie de intalniri sambata, 25 februarie a.c., la Torino, cu ocazia Jocurilor Olimpice de Iarna 2006, cu cateva personalitati ale lumii olimpice internationale.
    2006/02/17 - Octavian Morariu il premiaza pe Gheorghe Chiper
In concursul masculin de patinaj artistic, reprezentantul Romaniei, Gheorghe Chiper a reusit performanta de a se clasa pe locul 14 in finala olimpica.
    2006/02/13 - Biatlonista Eva Tofalvi a reusit sa se claseze pe locul al 20- lea
Biatlonista Eva Tofalvi a reusit sa se claseze pe locul al 20- lea in ierarhia mondiala, la proba de 15 km individual, in concursul care s-a desfasurat pe partiile de la Cesana.
    2006/02/11 - Fizioterapeutul patinatorului Gheorghe Chiper, Michel Kerstjens, poate fi inclus in delegatia Romaniei
Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv a intervenit la forurile olimpice pentru ca fizioterapeutul patinatorului Gheorghe Chiper, Michel Kerstjens, sa poata fi inclus in delegatia Romaniei la Jocurile Olimpice de la Torino.
    2006/02/01 - S-a lansat emisiunea filatelica “Jocurile Olimpice de iarna – Torino 2006”
In prezenta d-lui Octavian Morariu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Romfilatelia a lansat marti, 31 ianuarie a.c., la Clubul Diplomatic, emisiunea filatelica “Jocurile Olimpice de iarna – Torino 2006”,
    2006/01/26 - Lenovo, in Echipa Olimpica a Romaniei
Lenovo, lider global in tehnologie, este noul membru al familiei olimpice romanesti. Comitetul Olimpic si Sportiv Roman beneficiaza de tehnologia de ultima generatie pusa la dispozitie de compania Lenovo, pentru delegatia Romaniei care va participa la Jocurile Olimpice de iarna de la Torino.
    2006/01/13 - Gala sportului romanesc 2005
„Gala sportului romanesc” reprezinta evenimentul prin care lumea sportului isi onoreaza cei mai mari campioni.
    2006/01/13 - Inca un olimpic in echipa lui Octavian Morariu
Octavian Morariu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman i-a propus astazi marelui sportiv Marius Urzica sa se alature echipei forului olimpic.
    2005/12/19 - La Izvorani, cea mai moderna sala de gimnastica din Romania
15 decembrie 2005. In prezenta unui numar impresionant de sportivi, jurnalisti si personalitati din lumea sportului, Octavian Morariu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman si Ion Tiriac, presedintele Fundatiei Olimpice Romane au taiat panglica la inaugurarea salii de gimnastica din cadrul Complexului Olimpic “Sydney 2000” de la Izvorani. Pentru constructia si dotarea celei mai moderne sali de gimnastica din Romania s-au investit 42 miliarde de lei, aceasta fiind dotata cu aparate de gimnastica de ultima generatie, produse de firma olandeza Janssen-Fritzen.
    2005/12/08 - Octavian Morariu, purtatorul tortei olimpice pe strazile Romei
Octavian Morariu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman a fost unul dintre purtatorii tortei olimpice care a parcurs joi, 8 decembrie a.c., la Roma, in alergare, distanta de pe Vialle Marconi pana pe Podul Marconi.
    2005/11/30 - Pentru doua zile, Dublin va fi inima Europei Olimpice
Octavian Morariu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman si secretarul general Ioan Dobrescu vor fi prezenti la Dublin, in perioada 2-3 decembrie a.c., unde se va desfasura cea de-a 34-a Adunare Generala a Asociatiei Comitetelor Olimpice Europene.
    2005/11/10 - Tarlea si Cioncan sprijinite in continuare de COSR
Ionela Tarlea-Manolache si Maria Cioncan, componente ale lotului olimpic de atletism, continua sa beneficieze de oportunitatile oferite de programul “Pol Romania” al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman. Atletele vor primi in continuare prima olimpica, la cota maxima.
    2005/11/04 - Matei Stanei a primit 552.825.000 de lei
Pentru a evita dezinformarea opiniei publice, ca urmare a declaratiei lui Matei Stanei in paginile unuia dintre cotidianele centrale...
    2005/10/28 - Mihaela Cijevschi nu va merge la Jocurile Olimpice de la Beijing
Sperantele campioanei noastre mondiale la box, Mihaela Cijevschi, de a se “bate” la Beijing pentru titlul olimpic au fost spulberate. Comitetul Executiv al Comitetului International Olimpic a respins propunerea forului de specialitate de a introduce in programul olimpic si competitia feminina, cu patru categorii de greutate si 32 de atlete.
    2005/10/24 - Cu “barca Samsung” spre Torino
Pentru prima data, Elisabeta Lipa, detinatoarea unui impresionant palmares sportiv, va participa la “Stafeta olimpica”, reprezentand Compania Samsung Electronics.
    2005/10/20 - Premierul Romaniei sustine dezvoltarea sportului romanesc
Palatul Victoria a gazduit, marti, 18 octombrie a.c., intalnirea dintre Octavian Morariu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman si Calin Popescu Tariceanu, prim- ministrul Romaniei.
    2005/10/14 - COSR declarat de CIO Comitetul Olimpic National al Saptamanii
In urma demersurilor Comitetului Olimpic si Sportiv Roman pentru protejarea marcii olimpice, in litigiul cu o firma romaneasca
    2005/10/13 - Reuniunea Comitetului Executiv al COSR
• Inca 32.000 Euro pentru gimnastica
• “Gala Sportului Romanesc 2005” va avea loc pe 12 decembrie a.c.

    2005/10/05 - Neve si Gliz, mascotele de la Torino
"Neve": este un bulgare de zapada bland si elegant; "Gliz": este un cub de gheata jucaus si plin de viata...
    2005/10/04 - Mai mult ca oricare alt simbol, torta aduce Jocurile Olimpice inapoi spre originile sale antice
...readucand la viata o traditie veche de doua mii de ani si care era folosita pentru a aduce un semn de pace pentru toate orasele grecesti. Este la fel folosita in toate dimensiunile umane ale sportului imaginate pentru Torino 2006.
    2005/10/04 - Octavian Morariu si Ioan Dobrescu prezenti la aniversarea a 110 ani a Comitetului Olimpic Maghiar
Comitetul Olimpic Maghiar si-a celebrat recent la Budapesta cea de-a 110-a aniversare.
    2005/10/03 - Beijing 2008: Noul logo ecologic
Comitetul Organizator al celei de-a XXIX-a Olimpiada – Beijing 2008 (BOCOG) si-a expus noul logo ecologic. Simbolul care a fost creat folosind o forma de arta caligrafica, este compus dintr-un om si forme asemanatoare copacilor.
    2005/09/20 - Primii pasi ai Tortei catre Torino 2006
Astazi in Atena, Presedintele TOROC, Valentino Castellani si Minos Kyriakou presedintele Comitetului Olimpic Grec, au semnat o intelegere care stabileste ruta Tortei Olimpice prin teritoriul grec continuand prin Italia spre Torino.
    2005/09/09 - Lauri prentru cei mai tineri olimpici romani
Sub egida "Anului International al Educatiei Fizice si Sportului", în perioada 25 august - 5 septembrie s-a desfasurat la Dionyssos - Grecia , prima editie a Festivalului Balcanic pentru Copii
    2005/08/31 - Elevii, atrasi in miscarea olimpica
In perioada 12 - 17 iulie si, respectiv, 23 - 28 august, la Complexul studentesc Tei din Bucuresti s-a desfasurat o tabara de instruire olimpica la care au participat 67 de elevi de liceu, proveniti de la liceele cu profil sportiv si pedagogic din toate judetele tarii si din Muncipiul Bucuresti. . Organizata de catre Comitetul Olimpic si Sportiv Roman in colaborare cu Autoritatea Nationala pentru Tineret, manifestarea a fost impartita in doua cicluri de pregatire.
    2005/08/05 - Comitetul Executiv (Sedinta IOC/IAAF)
La intalnirea traditionala tinuta o data la doi ani in ajunul Campionatelor Mondiale de Atletism, Comisia Executiva IOC si consilierii IAAF au discutat azi in Helsinki, o serie de probleme de interes comun.
    2005/08/01 - IOC si Coca-Cola isi extind parteneriatul pana in 2020
Comitetul Olimpic International si Compania Coca-Cola au anuntat azi o reinoire a parteneriatului fara precedent cu inca 12 ani, astfel luand ceea ce era deja cea mai lunga sponsorizare a Jocurilor Olimpice pana la un record de 92 de ani neintrerupti. Parteneriatul, care a inceput in 1928, a fost extins in timpul unei ceremoni de semnare pe Marele Zid Chinezesc.
    2005/07/28 - COSR promoveaza integrarea si reconversia profesionala a sportivilor de performanta
In urma protocolului de colaborare incheiat intre Comitetul Olimpic International si Grupul Adecco semnat la 18 ianuarie 2005, Octavian Morariu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman a incheiat astazi, la orele 10.00, la sediul Adecco din Bucuresti, un contract de colaborare cu Adecco Romania destinat sa ajute la integrarea sportivilor in plan profesional si social la sfarsitul carierei lor sportive.
    2005/07/25 - Tabara de Instruire si Informare Olimpica
In perioada 18-23 iulie 2005, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman a organizat la Izvorani, in cadrul Centrului Olimpic Sydney 2000, o tabara de instruire si informare olimpica, la care au participat 31 de inspectori educativi din cadrul inspectoratelor scolare judetene.
    2005/06/23 - 23 Iunie – Ziua Olimpica
In saptamâna olimpica, Comitetul Olimpic si Sportiv Român in colaborare cu partenerii sai oficiali, Romtelecom, Alexandrion Grup si Ringier se vor implica direct in reusita actiunilor si in sprijinirea Miscarii Olimpice. Impreuna am elaborat o strategie de finantare a evenimentelor sportive si culturale din aceasta perioada.
    2005/06/23 - La Sirnea, 23 iunie se aniverseaza de 23 de ani
Academia Olimpica Romana - Filiala Brasov, cu sprijinul Comitetului Olimpic Roman organizeaza “STAFETA CULORILOR OLIMPICE, eveniment cu o traditie de peste 20 ani, desfasurat in satul Sirnea din judetul Brasov.
    2005/06/23 - Crosul National “Ziua Olimpica” la Resita
Resita va gazdui sambata, 25 iunie a.c., de la orele 11.00, Crosul National “Ziua Olimpica” unde organizatorii – COSR, AOR – filiala Caras-Severin, Directia Judeteana de Sport Caras Severin si Inspectoratul Scolar Judetean - estimeaza ca vor participa peste 3000 de alergatori de toate varstele, din judetele Arad, Timis, Hunedoara, Gorj, Mehedinti si Caras-Severin.
    2005/06/23 - Presedintele COSR va participa la Crosul de la Constanta
Un alt cros, cel care va incheia de altfel editia a XVII-a a Crosului “Ziua Olimpica” se va desfasura duminica, 26 iunie a.c., la malul marii, la Constanta.
    2005/04/21 - Izvorani – Adunare Generala a COSR
La Centrul Olimpic “Sidney 2000” de la Izvorani va avea loc luni, 25 aprilie a.c., de la orele 11.00, Adunarea Generala ordinara a Comitetului Olimpic si Sportiv Roman.
    1970/01/01 - JOCURILE OLIMPICE IN IMAGINATIA COPIILOR
Concurs international pentru copii si tineri
    1970/01/01 - PENTATLON OLIMPIC SCOLAR PENTRU MILENIUL TREI
Olimpismul tinde sa stranga intr-un singur manunchi stralucitor toate principiile care concura la perfectionarea omului - Pierre de Coubertin


_______________________________________
PASSWORD ► REMEMBER TO SAY "THX" AND REPORT DEAD LINKS ►



pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la